logo

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin AW Academya, hakuprosessia ja koulutusohjelmiamme koskeviin kysymyksiin. Mikäli et löydä etsimääsi, koulutuksiin ja rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä saat apua osoitteesta awacademy@academicwork.fi ja mahdollisten testeihin rekisteröitymiseen liittyvien teknisten haasteiden kanssa osoitteessa info@awacademy.fi.

Yleistä

AW Academy on kansainvälinen aikuiskoulutusta tarjoava yritys. AW Academy tarjoaa yksilöille ja yrityksille kiihdytettyyn oppimiseen perustuvaa koulutusta ja lisä- ja uudelleenkoulutusta uranvaihtajille ja osaamisen kehittäjille. Kun aloitimme toimintamme vuonna 2015, koulutuksemme keskittyivät it-alaan ja koodaukseen, mutta nykyään tarjoamme useita erilaisia koulutusvaihtoehtoja.  

Alan tilastojen mukaan Saksassa on 124 000 IT-taitoisen tekijän vaje. Perinteiset koulutuslaitokset ovat ponnistelleet korjatakseen tämän kasvavan osaamisvajeen, minkä vuoksi olemme perustaneet AW Academyn, koulun, joka tarjoaa kiihdytetyn oppimiseen perustuvia koulutuksia. Opetamme alalla tarvittavia taitoja ja autamme aidosti kunnianhimoisia työntekijöitä kehittämään uraansa.  

AW Academy perustettiin Ruotsissa vuonna 2015 ja tällä hetkellä se toimii menestyksekkäästi Ruotsissa, Suomessa, Saksassa ja Norjassa.  

Kiihdytetty oppiminen on pedagoginen lähestymistapa. Pedagogiikka perustuu nopeatempoiseen käytännön oppimiseen sekä jatkuvaan tiimityöhön ja palautteenantoon. Koulutus perustuu aina konkreettisiin tehtäviin, jotka liittyvät olennaisesti työrooliin. Siksi kiihdytetty oppiminen on nopea ja tehokas tapa oppia uutta.

Oppimistavoitteet ilmaisevat, mitä tietoja, taitoja ja/tai asiantuntemusta opiskelijalla odotetaan olevan ohjelman päättyessä ja ne selventävät mitä koulutusohjelmaan kuuluu. Konsepti on ollut keskeinen osa EU: n koulutuspolitiikkaa vuodesta 2004 lähtien. Se keskittyy vahvasti yksilölliseen oppimiseen aiemmin tärkeinä pidettyjen seikkojen, kuten kouluttajien mieltymysten sijaan.  

Tarjoamme työpaikkaan johtavia maksuttomia intensiivikoulutuksia alanvaihtajille. Toistaiseksi koulutuksemme ovat keskittyneet it- ja tekniikan aloille, mutta AW Academyn koulutusmallia voidaan hyödyntää myös muilla toimialoilla. Tutkimme jatkuvasti mahdollisuuksia kehittää koulutusmalliamme ja laajentaa tarjontaamme ja tulevaisuudessa kauttamme voikin mitä todennäköisimmin kouluttautua myös esimerkiksi ilman sitoutumista työpaikkaan, etänä, kansainvälisessä porukassa tai lyhyemmässä ajassa pienempien kokonaisuuksien parissa.

Asiakaskohtaisessa ohjelmassa tiedät etukäteen missä yhteistyöyrityksessä tulet työskentelemään koulutusohjelman jälkeen ja tutustut asiakkaaseen valintaprosessimme viimeisessä vaiheessa. Yhdessä koulutuksessa voi olla yksi tai useampia asiakkaita. Avoimessa ohjelmassa saat yhtälailla vakituisen työsopimuksen, mutta asiakasyritys määrittyy vasta koulutuksen aikana tai sen jälkeen. Joskus koulutukset ovat yhdistelmä näitä molempia.

AW Academy vastaa koulutusohjelmasta ja sen vuoksi myös koulutuksestasi. Sisaryhtiömme Academic Work hoitaa rekrytointiprosessin ja työllistää työntekijät asiakasyrityksiin koulutusohjelman jälkeen. Asiakasyritys puolestaan on se paikka, jossa valmistumisen jälkeen elät arkeasi. Suuri osa konsulteistamme siirtyy n. 2 vuoden sisällä valmistumisesta asiakasyrityksen palkkalistoille. Työsopimus on kuitenkin vakituinen, eli halutessasi voit työskennellä konsulttina pidempäänkin. 

Ennen hakemista

Aloitamme koulutusohjelmamme hakuprosessin kolme-neljä kuukautta ennen koulutuksen alkua. Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti, mikä tarkoittaa, että kurssin haku voidaan sulkea jo ennen kuin hakuaika on päättynyt, koska olemme jo löytäneet kurssille sopivat osallistujat.

Ohjelmiimme otetaan 10 - 18 osallistujaa.    

AW Academyyn voi hakea kukan tahansa aiempaan taustaan katsomatta. Ainoa vaatimus on vähintään 18 vuoden ikä sekä sujuva suomen ja englannin kielitaito. Mahdolliset lisävaatimukset ilmoitetaan koulutussivulla. Osallistujia valitessamme painotamme aiempaa taustaa enemmän motivaatiota, tulevaisuuden potentiaalia sekä kykyä oppia uutta. Etsimme henkilöitä, jotka taustastaan riippumatta voivat sitoutumisellaan ja kunnianhimollaan saavuttaa mitä vain - kunhan he vain saavat oikeat työkalut.

Emme valitettavasti pysty tarkalleen sanomaan, mitkä ohjelmat julkaistaan missäkin vaiheessa.  

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tietoa kaikista uusista koulutusohjelmista. 

Hakuprosessista

Monivaiheinen testejä ja haastatteluja sisältävä rekrytointprosessi pyrkii tunnistamaan potentiaalisi ja arvioimaan, olisitko oppimiskykysi, persoonasi ja motivaatiosi kannalta sopiva henkilö aloittamaan koulutuksessa ja työsuhteessa Academis Workin kautta sen jälkeen. Hakuprosessiimme voit tutustua tarkemmin täällä, mutta pääpiirteissään se näyttää tältä: 

1: Läpäise verkossa tehtävät testit

2: Lähetä meille motivaatiokirjeesi ja CV

3: Puhelinhaastattelu Academic Workin kanssa

4: Academic Workin henkilökohtainen haastattelu

5: Suosittelijoiden tarkastaminen

6: Tervetuloa AW Academyyn! 

Academic Work vastaa AW Academyn rekrytoinnista. Työpaikkaan johtavissa koulutuksissa jokainen AW Academyn koulutuksen onnistuneesti suorittanut osallistuja saa vakituisen työsopimuksen Academic Workin konsulttina.

Koulutuksemme on intensiivinen ja asettaa korkeat vaatimukset osallistujalle. Ansaitaksesi paikkasi koulutusohjelmassa sinun tulee osoittaa soveltuvuutesi koulutukseen. Tämän varmistamme hakuprosessin alussa tehtävillä persoonallisuus- ja loogisen päättelykyvyn testeillä, jotka olemme valinneet huolella testikumppanimme Assession kanssa.

Valintaprosessi alkaa verkossa tehtävillä persoonallisuus- ja loogisen päättelykyvyn testillä. Ensin sinun tulee rekisteröityä testeihin. Testit eivät ala suoraan rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä ne myös myöhemmin. Testit voi tehdä vain kerran ja loogisen päättelykyvyn testissä on kysymyskohtaiset aikarajoitukset, minkä vuoksi on tärkeää, että teet testin häiriöttömässä ympäristössä. Testien tekemiseen kannattaa varata aikaa vähintään 45 minuuttia.

Saat tietää testin tulokset noin 5 arkipäivän kuluessa.  

Koska saamme paljon hakemuksia, emme voi antaa palautetta testituloksista kaikille hakijoille. Jos läpäiset testin, olet saavuttanut testissä keskimääräistä paremman tuloksen. Jos et läpäise testiä, testisi tulos on jäänyt alle keskiarvon.  

Testit voi tehdä vain kerran rekrytointijakson aikana. Jos et läpäissyt testejä, sinun täytyy siis odottaa seuraavan rekrytointijakson alkamista. Siksi suosittelemmekin, että noudatat saamiasi ohjeita tarkasti ja teet testit rauhallisessa ympäristössä tietokoneen ääressä.

Pyydämme sinua valitsemaan yhden ohjelmistamme, kun aloitat hakemisen. Jos sinua ei valittu hakemaasi koulutusohjelmaan, voit toki hakea myöhemmin uudelleen johonkin toiseen koulutusohjelmaan.

Testitulokset säilyvät 2 vuotta. Voit testeihin rekisteröidyttyäsi valita, haluatko käyttää viime hakukierroksen testituloksia uudelleen. Huomioithan, että testien vaatimukset voivat vaihdella eri koulutusten välillä ja näin ollen saatat joutua tekemään testit uudelleen vaikka aiemmin olisit suorittanut ne hyväksytysti.

Saat 2-5 arkipäivän sisällä viestin, jossa kerrotaan, läpäisitkö testit. Mikäli olet saanut hyväksyttävän testituloksen, saat viestin mukana linkin, jonka kautta pääset hakemaan lähettämällä motivaatiokirjeesi ja CV:si. Mikäli pääset jatkoon, rekrytointiprosessi jatkuu puhelinhaastattelulla.

Keskity siihen, miksi juuri valitsemasi koulutus ja mahdollinen mukana oleva asiakasyritys kiinnostavat sinua ja miksi juuri sinä olisit oikea henkilö AW Academyyn. Kerro mahdollisimman konkreettisia esimerkkejä siitä, miten kiinnostuksesi toimialaa ja koulutuksen aihetta kohtaan ilmenee töissä ja/tai vapaa-ajalla. Tuo mahdollisimman paljon konkretiaa myös siihen, miten kuvailet persoonaasi, vahvuuksiasi ja motivaatiotasi.

Asiakaskohtaisissa ohjelmissamme tutustut yhteistyökumppanina toimivaan yritykseen hakuprosessin viimeisessä vaiheessa. Avoimissa koulutusohjelmissamme käydään haastatteluissa koulutusohjelman aikana.  

Persoonallisuutta arvioiva testi (MAP) perustuu siihen, että olemme määritelleet tietyt persoonakompetenssit, jotka perustuvat pääasiassa asiakasyritysten tarpeisiin ja toiveisiin sekä kokemukseemme siitä, minkälaisten persoonakompetenssien olemme huomanneet olevan eduksi koulutuksessa, alanvaihdossa ja konsultin roolissa työskenneltäessä. Kompetenssit voivat vaihdella hieman tehtävästä riippuen, mutta hyvin usein ne ovat ratkaisukeskeinen, joustava, yhteistyökykyinen ja sinnikäs. Nämä piirteet korostuvat siis AW Academyn seulan läpäisseissä henkilöissä.

Oppimiskykyä ja tulevassa työssä menestymistä arvioimme Adaptive Matrigma -testillä, joka on kattava kognitiivisen kyvykkyyden testi. Se mittaa mm. henkilön loogista päättelykykyä sekä kykyä ottaa haltuun uusia asioita ja käsitellä monimutkaista informaatiota, jotka ovat kaikki ratkaisevia taitoja ongelmanratkaisun kannalta ja siksi ehdottomat tärkeitä vauhdilla kehittyvässä työelämässä. Näiden kykyjen osalta AW Academyn seulan läpäisseet ovat keskivertoa korkeammalla tasolla.

Mikäli testit eivät aukea, et pääse kirjautumaan tilillesi tai kohtaat muunlaista yskintää systeemeissämme, laitathan viestiä osoitteeseen info@awacademy.fi.

Mikäli taas kohtaat ongelmia Assession sivuilla ja tarvitset itse testejä tehdessäsi teknistä tukea, voit ottaa toimistoaikoina yhteyttä Assession asiakaspalveluun numeroon +468 775 09 10 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen support@assessio.se. Kirjoitathan viestisi englanniksi.

Koulutuksista

AW Academyssa opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla. Esiopintojen tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, joiden päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan koulutuksen startti-illassa noin kuukausi ennen intensiivikoulutuksen alkua. Esiopintojen sisällöstä järjestetään intensiivikoulutuksen alussa koe.

Ei, koulutus on osallistujille maksuton. Tämä on mahdollista sen takia, että sitoudut työskentelemään valmistumisesi jälkeen Academic Workin kautta 24 kuukaudeksi. Academic Work investoi sinuun maksamalla koulutuksesi ja kun aloitat työskentelyn Academic Workin kautta asiakasyrityksessä, asiakasyritys (joka koulutuksen hedelmistä eli osaamisestasi lopulta pääsee nauttimaan) maksaa investoinnin takaisin maksaessaan Academic Workille tekemästäsi työstä. Koulutuskustannusta ei siis vähennetä palkastasi. Academic Workin kautta työskenteleminen on etenkin uuden uran alussa olevalle työntekijälle turvallinen vaihtoehto: pääset heti kiinni töihin ja jos työt asiakasyrityksessä sattuisivat sinusta riippumattomista syistä loppumaan, Academic Work etsisi sinulle uuden toimeksiannon.

Koulutus on maksuton, mutta se ei sisällä korvauksia. Tulet kuitenkin saamaan vakituisen työpaikan heti valmistumisen jälkeen. Monet, esimerkiksi TE-toimiston myöntämät tukien muodot ovat tapauskohtaisesti arvioitavia, joten AW Academy ei voi valitettavasti ottaa kantaa minkään tahon myöntämiin tukiin.

Pedagogiikkamme perustuu jatkuvaan vuoropuheluun kouluttajan ja oppijan välillä. Osaamistasi testataan viikoittain ja mikäli et läpäise testejä, saat lisätehtäviä ja uusintamahdolliuuden. Me tiedämme, että AW Academy ei ole helppo koulutus ja siksi tuemme viimeiseen asti kaikissa matkan varrelle sattuvissa töyssyissä. Haluamme sinun valmistuvan yhtä kovasti kuin sinä itsekin. Oletamme kuitenkin, että asenteesi on kohdallaan, otat vastuun omasta oppimisestasi ja olet valmis tekemään kaikkesi pysyäksesi mukana tiukassa tahdissa. AW Academysta on Suomessa valmistunut n. 400 ihmistä ja eri syistä keskyttäneitä on alle kymmenen, eli todennäköisyys suoritua kunnialla on suuri, kun oma motivaatio ja asenne on kunnossa! Rekrytointiprosessin kuulet lisää arviointitavoistamme.

Koulutuspaikkakunta ilmoitetaan aina koulutussivulla.

Tämä riippuu koulutuksesta. Löydät koulutuskohtaiset tiedot koulutuksen sivuilta.

Valitettavasti emme toistaiseksi tarjoa osa-aikaisia opiskelumahdollisuuksia. Kaikki koulutuksemme edellyttävät täysipäiväistä sitoutumista eli opiskelu esimerkiksi työn ohella ei ole mahdollista. Opetusta on päivittäin n. klo 9-17 ja lisäksi opiskeleminen edellyttää mahdollisuutta kerrata asioita runsaasti myös vapaa-ajalla. On siis tärkeää ymmärtää, että intensiivikoulutus antaa, mutta myös vaatii osallistujalta paljon.

Koulutuksen jälkeen

Jokainen 12 viikon työpaikkaan johtavasta koulutuksesta valmistunut saa vakituisen työpaikan Academic Workin kautta konsulttina asiakasyrityksessä. Alat siis saamaan heti palkkaa koulutuksen jälkeen. Koulutuksesta riippuen asiakasyritys on joko tiedossa jo etukäteen tai, mikäli kyseessä on ns. avoin luokka, Academic Work etsii sinulle omista verkostoistaan asiakasyrityksen koulutuksen aikana tai sen jälkeen. Löydät tiedon tästä koulutuksen sivulta. Mikäli asiakasyritys ei ole tiedossa alusta asti ja toimeksiantoa ei löytyisi heti koulutuksen jälkeen, alat silti saamaan palkkaa saman tien ja pääset jatkamaan osaamisesi kasvattamista Extended Trainingiin, jossa työskentelet Academic Workin sisäisissä kehitysprojekteissa.

Palkkakeskustelut käydään henkilökohtaisesti hakuprosessissa etenevien kanssa, sillä henkilön työkokemus vaikuttaa jonkin verran palkkaukseen. Palkkaus on kuitenkin aina alan työehtosopimuksen mukainen tai vähintään 18 €/tunti (~2800 € / kk) pääkaupunkiseudulla työskenneltäessä. Poikkeuksena ovat koulutusohjelmat, joiden jälkeen työskennellään muilla paikkakunnilla: tällöin palkkataso suhteutetaan työskentelyalueen palkkatasoon ja on yleensä hieman pääkaupunkiseudun palkkatasoa matalampi.

In English

Every now and then we offer Online Coding Bootcamps, which are somewhat different from our regular trainings: Online coding bootcamp has a tuition fee which gives you the freedom to start your career in your own networks instead of having a contract with Academic Work.

When it comes to our regular, free courses with job guarantee, unfortunately you need to be able to communicate fluently in Finnish (both spoken & written) in order to be a potential candidate for our trainings. The reason for this is that Finnish is required by most of our clients. We are sorry for this restriction and hope to be able to do courses for English speakers as well in the future!