Lue Lisää

2017-05-24

2018-03-05

Tätä haluat kysyä Academysta - vastauksia suoraan tulevaisuuden koulun sydämestä

Tulevaisuuden koulun Academyn saapuminen Suomeen on herättänyt odotetusti keskustelua ja kirvoittanut kysymyksiä. On luonnollista hämmentyä täysin uuden asian edessä ja vastaamme mielellämme kaikkiin Academyyn liittyviin kysymyksiin. Kokosimme tähän blogikirjoitukseen tärkeitä verkkokeskusteluissa (esim. Helsingin Sanomat, Taloussanomat) esiintyneitä kysymyksiä ja niihin vastauksia helpottaaksemme hämmästyneen kysyjän taakkaa. Olemme loppujen lopuksi vastanneet eniten kysymykseen “tämä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, onko se?”. Kyllä on, Academy ja samalla kiihdytetty oppiminen (Accelerated Learning) on nyt vihdoin Suomessa.

Academyn koulutusohjelmassa koodataan 12 viikon aikana noin 500 tuntia ratkoen konkreettisia ja todellisia tämän hetken työelämän haasteita. Tällä hetkellä valitettavasti monen IT-osaajan osaaminen ei vastaa IT-alan työnantajien tarpeita ja Academy on loistava tapa päivittää oma osaaminen ajankohtaiseksi.

Tulevaisuuden koulun Academyn saapuminen Suomeen on herättänyt odotetusti keskustelua ja kirvoittanut kysymyksiä. On luonnollista hämmentyä täysin uuden asian edessä ja vastaamme mielellämme kaikkiin Academyyn liittyviin kysymyksiin. Kokosimme tähän blogikirjoitukseen tärkeitä verkkokeskusteluissa (esim. Helsingin Sanomat, Taloussanomat) esiintyneitä kysymyksiä ja niihin vastauksia helpottaaksemme hämmästyneen kysyjän taakkaa. Olemme loppujen lopuksi vastanneet eniten kysymykseen “tämä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, onko se?”. Kyllä on, Academy ja samalla kiihdytetty oppiminen (Accelerated Learning) on nyt vihdoin Suomessa.

Kaikki tämä on oikeasti totta!

K: Onko koulutus todella ilmainen?

On! Koulutus on täysin maksuton.

K: Voiko 12 viikossa oppia tarpeeksi jotta kelpaa työmarkkinoille?

Voi! Kiihdytetty oppiminen perustuu tutkimustuloksiin ja 12 viikkoa on todettu olevan optimiaika oppia uusi asia intensiivisessä koulutuksessa. Koulutusohjelmaan valitut käyvät läpi rekrytointiprosessin joka varmistaa riittävän oppimiskyvyn. Academyn tavoitteena ei ole kolmessa kuukaudessa pullauttaa koulutusputkesta pihalle guruja. Ideana on opettaa tärkeimmät ydintaidot jotta henkilöt voivat aloittaa uransa IT-konsultteina erilaisissa toimeksiannoissa. Academy on alkusysäys elämänmittaiselle oppimiselle ja kehittymiselle.

K: Koulutuksesta valmistuneet siis saavat varman työpaikan?

Uskomme vahvasti konseptiimme: tulet saamaan vakituisen työpaikan IT-konsulttina valmistuttuasi koulutuksestamme.

Työllistyminen koulutuksen jälkeen

K: Millaista palkkaa tästä “varmasta työpaikasta” voi saada?

Koulutuksen jälkeen luvassa on junior IT-konsultin palkka mikä on 2 800 - 3 100 euron haarukassa riippuen onko sinulla aikaisempaa soveltuvaa kokemusta. Palkka on oikea ja kilpailukykyinen eikä se ole mitenkään alempi kuin normaalisti.

K: Mikä tämä tällainen varma työpaikka on?

Jokainen Academysta valmistuva konsultti työllistyy Academic Workin IT-konsultiksi työskennellen Academic Workin asiakkailla.

K: Tämä Academy vaikuttaa siltä että perus vuokratyö on kääritty vaan uuteen hienompaan paperiin!

Sitä emme kiellä että joitain samoja piirteitä on varmasti olemassa. Academy järjestää 12 viikon intensiivisen koulutuksen henkilöille jotka pääsevät läpi tiukasta rekrytointiprosessista sekä tarjoaa vakituisen työpaikan. Academysta valmistuneet IT-konsultit tulevat toimimaan ulkopuolisina resursseina Academic Workin asiakkailla normaalin IT-konsultin tavoin. Tarkoituksena on että tietyn ajanjakson jälkeen konsultit siirtyvät suoraan asiakkaiden palkkalistoille.  

K: Miksei työmarkkinoilla vapaana olevat koodarit työllisty mutta minä voisin työllistyä Academyn jälkeen?

Academyn koulutusohjelmassa koodataan 12 viikon aikana noin 500 tuntia ratkoen konkreettisia ja todellisia tämän hetken työelämän haasteita. Tällä hetkellä valitettavasti monen IT-osaajan osaaminen ei vastaa IT-alan työnantajien tarpeita ja Academy on loistava tapa päivittää oma osaaminen ajankohtaiseksi.

K: Miksi Academyn valmistuneita kutsutaan konsulteiksi?

Tämä kuvastaa parhaiten sitä työnkuvaa jossa henkilöt tulevat toimimaan.

K: Mikä firma ja miksi palkkaisi konsultin joka on tutustunut alaan kokonaiset 3 kuukautta?

12 viikon koulutusjaksosta ei valmistu IT-guruja mutta tulevaisuuden IT-guruja. Ruotsista saatujen kokemusten perusteella voidaan myös sanoa että Academysta valmistuneilla junior IT-konsulteilla oppimiskäyrä koulutusjakson jälkeen on normaalia jyrkempi.  Tämä on myös hyvä tapa yrityksille löytää henkilöitä joilla on aikaisemmasta työurasta sellaista kokemusta josta on hyötyä heidän asiakasprojekteissaan.

K: Sijaitseeko kaikki yhteistyökumppaneiden mahdolliset työpaikat pääkaupunkiseudulla?

Lähtökohtaisesti konsultit työllistyvät pääkaupunkiseudun alueella ja tämä on asia johon pitää sitoutua jos pääsee ohjelmaan mukaan.

Hakeminen kurssille ja 12 viikon opinnot

K: Miksi valintaprosessi alkaa testeillä?

Koulutuksemme on intensiivinen ja asettaa korkeat vaatimukset osallistujalle. Ansaitaksesi paikkasi koulutusohjelmassa sinun tulee osoittaa soveltuvuutesi koulutukseen. Tämän varmistamme hakuprosessin alussa tehtävillä testeillä jotka olemme valinneet yhdessä testien toimittajan TalentQ:n kanssa.

K: Minulla ei ole lainkaan IT-taustaa. Voinko silti hakea syksyn Java-kurssille?

Academyyn voivat hakea kaikki aiempaan taustaan katsomatta. Osallistujia valitessamme painotamme enemmän oikeanlaista asennetta kuin aiempaa kokemusta. Haemme erityisesti motivoituneita ja kunnianhimoisia henkilöitä joilla on nopea oppimiskyky. Etsimme henkilöitä jotka taustastaan riippumatta voivat sitoutumisellaan ja kovalla kunnianhimollaan saavuttaa mitä vain - kunhan he vain saavat oikeat työkalut. Meitä eivät kiinnosta sinun aikaisemmat saavutukset vaan se mihin pystyt tulevaisuudessa!

K: Ohjelman sivujen mukaan ohjelmoinnin opetus tapahtuu lähiopetuksena pääkaupunkiseudulla. Miksi näin? Sehän sopisi hyvin etänäkin opetettavaksi sisällöksi.

Äkkiseltään voisi todellakin ajatella näin mutta itse asiassa kiihdytetty oppiminen vaatii intensiivisen etenemisen lisäksi opettajan todella vahvaa läsnäoloa tukea ja ohjausta. Oppimisen kannalta on tärkeää myös innostava ympäristö ja vuorovaikutteinen tiimityöskentely.

K: Voinko hakea elokuussa 2017 alkavaan Java-koulutukseen vaikkei suomi ole äidinkieleni?

Kyllä voit! Elokuussa 2017 alkava 12 viikon intensiivinen Java-koulutus järjestetään kuitenkin suomeksi joten suomenkielentaitosi on oltava hyvällä tasolla. Ilmoitamme jokaisen kurssin yhteydessä millä kielellä opetus tapahtuu.

K: Haastatteluvaiheessa  joukosta karsitaankin ne joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ja jäljelle jäävät aikaisempaa kokemusta omaavat?

Haastatteluvaiheessa mitataan ennen kaikkea hakijan motivaatiota suorittaa 12 viikon intensiiviset opinnot. Kokemus toimialalta ei ole arvioitava mittari hakuprosessissa. Ruotsissa on menestynyt esimerkki henkilöstä joka osallistui ohjelmaan parturi-kampaaja -taustalla ja työllistyi uudelle toimialalle koulutuksen jälkeen.

K: Moniko valmistuu ja moniko otetaan töihin?

Ruotsissa Academystä on valmistunut paria henkilöä vaille kaikki jotka on koulutukseen valittu eli noin 99 %. Kaikki kurssin läpäisseet henkilöt saavat vakituisen työpaikan IT-konsulttina. Tämä voidaan luvata sillä konsepti aidosti toimii.

K: Voinko hakea Academyyn monta kertaa jos läpäisin verkkotestit mutta en päässyt jatkoon enää seuraavasta vaiheesta? Motivaationi ja osaamiseni on kehittynyt edelliseen hakuun nähden.

Voit hakea seuraavalle kurssille ihan normaalisti edellyttäen että pääset läpi verkkotesteistä.

K: Ketä nämä opettajat ovat ja miten heidät on koulutettu menetelmään?

Opettajat tulevat olemaan oman alansa huippuja joilla on aito halu opettaa ja nähdä ihmisten kehittyvän. Academylla on oma pedagoginen platform ja opettajat tullaan kouluttamaan tähän.

Verkon helmet yhdessä korissa

Väite: Suomeen on perustettu lähimenneisyydessä vastaavia it-koulutukseen panostavia yrityksiä jotka ovat osoittautuneet huijareiksi.

Meillä on Ruotsista 300 Academysta valmistuneen konsultin kymmenien Academyn asiakkaiden ja opettajien suositukset ohjelman toimivuudesta mikä mahdollisti laajentumisen Suomeen. Meille paras suositus on palaavat asiakkaat ja tyytyväiset konsultit jotka ovat saaneet uralleen kauan haaveilemansa uuden suunnan. He eivät suosittelisi meitä eteenpäin mikäli kokemus ei olisi ollut toimiva.

Väite: 500 tuntia koodausta kurssilla? Kyllä it-konsultointi on muutakin kuin koodausta!

No kyllä ehdottomasti! Tästä syystä koulutamme kaikille osallistujille myös muita konsultoinnissa vaadittavia taitoja kuten ymmärrystä liiketoiminnasta sekä  myynti- viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.

Väite: Sääli nykyään koodaamisen opettelu nähdään pikajuoksuna jota se ei todellakaan ole.

Olisi naiivia väittää noin! Academy on ensimmäinen sykäys uuteen uraan ja mahdollistaa oman alan vaihdon. Tämän jälkeen oppiminen jatkuu työelämässä. Tuskin minkään tutkinnon myöskään sen 5 vuotta kestävän jälkeen on "valmis" loppuelämäksi. Siitä se vasta alkaa!

Väite: Tuolla räpellyksellä ei opi edes ohjelmoinnin alkeitakaan. Jos oikein hyvin käy niin korkeintaa Java:n syntaksin alkeet.

Academyn nettisivuilta voi käydä lukemassa tarkemmin kurssin sisällöstä. Emme väitä että Academysta valmistuu seniori IT-konsultteja vaan juniori IT-konsultteja joilla on kaikki edellytykset jatkaa oppimistaan koulutusjakson jälkeen ja pystyvät tuottavaan työhön asiakasprojekteissa. Ruotsista saatujen kokemusten mukaan asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Academysta valmistuneiden henkilöiden osaamistasoon ja siihen kuinka nopeasti he omaksuvat uusia asioita.

 

No items found.
No items found.